boczniak opiekany w cieście

About This Project

knedle ze śliwkami z sosem z nerkowców

Beta-glukan zawarty w boczniaku wpływa na odporność organizmu, a pleuranowi przypisuje się możliwy udział w zmniejszaniu guzów nowotworowych. Zawiera również cynk, fosfor, żelazo, magnez, a także wit z grupy B.

składniki

boczniak, piwo, mąka pszenna, jajka
przyprawy sól, przyprawa staropolska, czosnek, czarny lub biały mielony pieprz, proszek do pieczenia
alergeny pszenica, jajko

wartości odżywcze (ilość w 100g)

energia 188 kcal
tłuszcze 14,7 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 11,3 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 1,8 g
białka 3,3 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

3,00 ZŁ | 5,00 ZŁ

JEDNOSTKA

ml

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
boczniak, ciasto, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X