klopsy słonecznikowo-lniane

About This Project

knedle ze śliwkami z sosem z nerkowców

Słonecznik w swoim składzie zawiera białko, magnez, selen, fosfor, cynk. Zamiast wydawać fortunę w aptece przy problemach z łamliwymi paznokciami, cerą i wypadającymi włosami, włączmy do diety te niepozornie wyglądające ziarna.
Len wytwarza śluz, dlatego też polecany jest dla osób dbających o wnętrze układu pokarmowego, poprawia perystaltykę jelit, jest źródłem błonnika. Świeżo zmielone, nie poddane obróbce termicznej lub w formie oleju ziarna lnu to źródło kwasów omega-3.

składniki

słonecznik, tofu naturalne [woda, ziarno soi, substancje wiążące Nigarii], siemię lniane, płatki owsiane, cebula, sos pomidorowy
przyprawy czosnek, mielona kolendra, przyprawa małgorzatki, staropolska, pieprz ziołowy, przyprawa do gyrosa, mielony kminek, sól
alergeny soja, owies (może zawierać gluten)

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 263 kcal
tłuszcze 17 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 18,1 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 5,3 g
białka 11,8 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

9,50 ZŁ | 13,50 ZŁ

JEDNOSTKA

gram

ILOŚĆ

400 | 700

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
dania obiadowe, klopsy, len, pszenica, soja, słonecznik, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X