kotlet z cieciorki

About This Project

knedle ze śliwkami z sosem z nerkowców

Ciecierzyca przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi ze względu na występujący w swoim składzie potas. Żelazo w niej zawarte zapobiega wystąpieniu anemii, a codzienna dawka błonnika działa prewencyjnie na choroby układu krążenia.

składniki

cieciorka, cebula, mielone siemię lniane, bułka tarta [mąka pszenna (78%)], woda, drożdże, sól, sezam, olej
przyprawy mielony kminek, kolendra, czosnek, przyprawa staropolska, sól
alergeny pszenica, sezam

wartości odżywcze (ilość w 100g)

energia 320 kcal
tłuszcze 20,2 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 28,1 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 6,8 g
białka 8,3 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

3,00 ZŁ | 5,00 ZŁ

JEDNOSTKA

ml

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
cieciorka, kotlet
brak komentarzy

Napisz komentarz
X