kotlet z pszenicy i fasoli adzuki

About This Project

kotlet z pszenicy z fasolką adzuki, kasza gryczana lub ziemniaki, sos grecki, kapusta na gęsto, surówka

Fasola adzuki zawiera w składzie imponujące ilości białka i małą ilość tłuszczów. Możliwa jest również opcja z fasolą mung.
Pszenica zawiera żelazo, fosfor, magnez, witaminy z grupy B, E oraz błonnik.

składniki

ziarno pszenicy, fasola adzuki/mung, cebula, olej rzepakowy, bułka tarta (mąka pszenna 78%), woda, drożdże, sól
przyprawy pieprz ziołowy, czosnek, mielony kminek, przyprawa małgorzatka, sól
alergeny pszenica

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 366 kcal
tłuszcze 17,7 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 45 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 6,3 g
białka 10 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

9,50 ZŁ | 13,50 ZŁ

JEDNOSTKA

gram

ILOŚĆ

60 | 120

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
adzuki, fasola, kotlet, mung, pszenica
brak komentarzy

Napisz komentarz
X