kotlet z selera

About This Project

knedle ze śliwkami z sosem z nerkowców

Seler ugotowany, a seler smażony mają zupełnie inne oblicza. To warzywo ze względu na witaminy antyoksydacyjne przeciwdziała wielu chorobom, wzmacnia układ odpornościowy, uzupełnia niedobory organizmu w takie składniki mineralne jak: wapń, potas, fosfor, cynk, magnez, żelazo.

składniki

seler, płatki ryżowe, cebula, olej rzepakowy, siemie lniane, bułka tarta (mąka pszenna 78%), woda, drożdże, sól, sezam, olej rzepakowy
przyprawy przyprawa małgorzatka, mielona kolendra, mielony kminek, czosnek, suszony koper, sól
alergeny pszenica, seler

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 169 kcal
tłuszcze 8,7 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 23 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 4,6 g
białka 3,2 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

9,50 ZŁ | 13,50 ZŁ

JEDNOSTKA

gram

ILOŚĆ

400 | 700

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
kotlet, seler
brak komentarzy

Napisz komentarz
X