kotlet z soczewicy

About This Project

knedle ze śliwkami z sosem z nerkowców

Kolejna odsłona tego niepozornego ziarna pokazuje, jak w prosty sposób można zwiększyć ilość strączkowych w naszej diecie. Mając odpowiednią ilość przepisów moglibyśmy jeść soczewicę przez cały rok i za każdym razem smakowałaby inaczej.

składniki

soczewica, cebula, simie lniane, olej rzepakowy, bułka tarta (mąka pszenna 78%), woda, drożdże, sól
przyprawy mielony kminek, pieprz ziołowy, czosnek, przyprawa staropolska, przyprawa małgorzatka, sól
alergeny pszenica

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 240 kcal
tłuszcze 9,5 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 29,1 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 4,8 g
białka 10 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

3,00 ZŁ | 5,00 ZŁ

JEDNOSTKA

ml

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
kotlet, soczewica
brak komentarzy

Napisz komentarz
X