omlet szpinakowy z brokułami

About This Project

knedle ze śliwkami z sosem z nerkowców

Pomimo wieloletniej, złej opinii na temat cholesterolu występującego w jajkach, mamy ostateczną pewność na temat tego źródła białka. Lecytyna obecna w jajku niweluje działanie cholesterolu na nasz organizm. Pamiętajmy jednak, że pochodzenie jajek powinno być również dla nas bardzo istotne. Wybierajmy te, które pochodzą od kur karmionych naturalnymi paszami, gdzie zwierzęta mają możliwość wyjścia na światło słoneczne i znajdowania sobie dodatkowego, urozmaiconego pokarmu. Nie tylko ze względu na stronę etyczną, ale weźmy pod uwagę fakt, że dbanie o zwierzę powoduje jego lepszy stan i mniejszą potrzebę dodawania antybiotyków i sztucznych witamin do jego paszy.

składniki

szpinak, brokuły, jajka, mąka pszenna
przyprawy przyprawa staropolska, czosnek, mielony kminek, szczypta pieprzu czarnego, sól
alergeny jajka, pszenica

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 173 kcal
tłuszcze 12,3 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 7,3 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 1,1 g
białka 8,9 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

9,50 ZŁ | 13,50 ZŁ

JEDNOSTKA

g

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0201

Category
dania obiadowe
tagi
brokuł, dania obiadowe, omlet, szpinak, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X