paszteciki z kapustą i soczewicą

About This Project

paszteciki z kapustą i soczewicą

Błonnik w pasztecikach wpływa korzystnie na trawienie dodatkowej porcji tłuszczu. Dlatego korzystne jest dodawanie mąki pełnoziarnistej, jak i kapusty lub soczewicy do farszu.

składniki

mąka pszenna (70%), mąka pszenna razowa (30%), margaryna [ (oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (lecytyny (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), preparat serwatkowy (mleko), sól, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny)], śmietana (śmietana, kultury fermentacji mlekowej), woda, jajka, drożdże, sól
farsz kapusta kiszona, soczewica, cebula, olej rzepakowy
przyprawy do farszu czosnek, mielony kminek, mielony czarny pieprz, przyprawa staropolska, curry
alergeny pszenica, jajka

wartości odżywcze (ilość w 100g)

energia 78 kcal
tłuszcze 10,8 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 18,1 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 4,2 g
białka 2 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

9,50 ZŁ | 13,50 ZŁ

JEDNOSTKA

g

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0201

Category
dania obiadowe
tagi
kapusta, paszteciki, soczewica, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X