placki z farszem szpinakowym

About This Project

placki ziemniaczane przekładane farszem szpinakowym i pieczarkowym, surówka

Placki ziemniaczane to jeden z klasyków kuchni polskiej. Zamiast serwować je w podstawowej wersji, można pokusić się na różne wytrawne dodatki, które urozmaicą to danie.

składniki

placki ziemniaczane ziemniaki, cebula, płatki owsiane, olej rzepakowy
przyprawy do placków ziemniaczanych mielony czarny pieprz, sól
farsz szpinakowy szpinak, cebula, olej rzepakowy, siemię lniane
przyprawy do farszu szpinakowego czosnek, mielony kminek, gałka muszkatołowa, czarny pieprz, płatki drożdżowe Tebi

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 104 kcal
tłuszcze 6,2 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 16,4 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 1,4 g
białka 2,6 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

3,00 ZŁ | 5,00 ZŁ

JEDNOSTKA

ml

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
dania obiadowe, placki, pszenica, soja, szpinak, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X