seitan w sosie grzybowym

About This Project

knedle ze śliwkami z sosem z nerkowców

Seitan nazywany chińskim mięsem to nic innego tylko czysty gluten czyli białko pszenne. Posiada bardzo wiele protein. W jego przyrządzaniu nie należy oszczędzać na przyprawach lub podawać go w towarzystwie aromatycznych sosów.

składniki

seitan (z pszennej mąki), warzywa (marchew, cebula), przyprawy, shoyu (soja), olej słonecznikowy, sól morska, sos grzybowy
alergeny soja, pszenica

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 174 kcal
tłuszcze 9,1 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 9,5 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 1,5 g
białka 14,9 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

3,00 ZŁ | 5,00 ZŁ

JEDNOSTKA

ml

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
dania obiadowe, pszenica, seitan, soja, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X