tort warzywny

About This Project

knedle ze śliwkami z sosem z nerkowców

W torcie warzywnym znajdziemy witaminy C, A, E, K oraz witaminy z grupy B. Połączenie białek z soczewicy i pszenicy da nam białko pełnowartościowe. Jest tam też błonnik, wapń, żelazo, potas, magnez, likopen. To miks warzyw, strączkowych i odpowiednich przypraw czyni tort warzywny pysznym daniem nie tylko na co dzień, ale również idealnym na wizyty gości.

składniki

ciasto naleśnikowe woda, mąka pszenna, mąka pszenna razowa, olej rzepakowy, sól
farsz porowy por, tofu naturalne [woda, ziarno soi, substancje wiążące sól Nigarii], olej rzepakowy
przyprawy do farszu porowego czosnek, przyprawa staropolska, kumin, sól
farsz pieczarkowy pieczarki, cebula, olej rzepakowa, mąka pszenna
przyprawy do farszu pieczarkowego czarny mielony pieprz, mielony kminek, czosnek, sól
farsz szpinakowy szpinak, cebula, olej rzepakowy
przyprawa do farszu szpinakowego gałka muszkatałowa, mielony kminek, czosnek, sól do smaku
farsz pomidorowy pomidory, koncentrat pomidorowy
alergeny soja, pszenica

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 112 kcal
tłuszcze 4,4 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 14,4 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 2,2 g
białka 4,2 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

3,00 ZŁ | 5,00 ZŁ

JEDNOSTKA

ml

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
dania obiadowe, pieczarki, pomidor, por, szpinak, tort, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X