• wszystkie
  • aktualności
  • edukacja
  • restauracja

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1503292902062{padding-top: 50px !important;}"][vc_column][icon_list_item icon="fa-file-text" icon_type="transparent" icon_size="24" icon_color="#9e4b8e" title="cebulowa z grzankami" title_size="20"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="50" padding_bottom="50" el_class="portfolio-opis" el_id="portfolio-opis"][vc_column][vc_column_text]Cebula to jeden z najstarszych antybiotyków jakie zna człowiek. Nie musi być spożywana w formie syropów,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1503292902062{padding-top: 50px !important;}"][vc_column][icon_list_item icon="fa-file-text" icon_type="transparent" icon_size="24" icon_color="#9e4b8e" title="porowa z ziemniakami" title_size="20"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="50" padding_bottom="50" el_class="portfolio-opis" el_id="portfolio-opis"][vc_column][vc_column_text]Dieta bogato resztkowa, gdzie por jest jednym z wielu polecanych warzyw jest korzystna dla flory bakteryjnej...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1503292902062{padding-top: 50px !important;}"][vc_column][icon_list_item icon="fa-file-text" icon_type="transparent" icon_size="24" icon_color="#9e4b8e" title="paprykowa" title_size="20"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="50" padding_bottom="50" el_class="portfolio-opis" el_id="portfolio-opis"][vc_column][vc_column_text]Papryka w surowej wersji zawiera bardzo duże ilości witaminy C. Podczas obróbki termicznej ulega pewnym stratom, ale nadal...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1503292902062{padding-top: 50px !important;}"][vc_column][icon_list_item icon="fa-file-text" icon_type="transparent" icon_size="24" icon_color="#9e4b8e" title="brukselkowa" title_size="20"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="50" padding_bottom="50" el_class="portfolio-opis" el_id="portfolio-opis"][vc_column][vc_column_text]Niektóre warzywa krzyżowe wyróżniają się zawartością sulforafanu. Ten siarkoorganiczny związek chemiczny wspomaga usuwanie z ciała toksyn i substancji...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1503292902062{padding-top: 50px !important;}"][vc_column][icon_list_item icon="fa-file-text" icon_type="transparent" icon_size="24" icon_color="#9e4b8e" title="zalewajka" title_size="20"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="50" padding_bottom="50" el_class="portfolio-opis" el_id="portfolio-opis"][vc_column][vc_column_text]Zalewajka jest lżejszą alternatywą dla tradycyjnego żurku. Szczególnie osoby z chorobami układu krążenia powinny zainteresować się tym przepisem....

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1503292902062{padding-top: 50px !important;}"][vc_column][icon_list_item icon="fa-file-text" icon_type="transparent" icon_size="24" icon_color="#9e4b8e" title="fasolowa" title_size="20"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="50" padding_bottom="50" el_class="portfolio-opis" el_id="portfolio-opis"][vc_column][vc_column_text]Fasola to kolejne świetne źródło białka. W przeciwieństwie do białek zwierzęcych, białko roślinne nie obciąża tak organizmu. Fasola...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1503292902062{padding-top: 50px !important;}"][vc_column][icon_list_item icon="fa-file-text" icon_type="transparent" icon_size="24" icon_color="#9e4b8e" title="flaczki z boczniaka" title_size="20"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="50" padding_bottom="50" el_class="portfolio-opis" el_id="portfolio-opis"][vc_column][vc_column_text]Flaczki z boczniaka są zdrowszą wersją ich tradycyjnej wersji. Nie zawierają tłuszczów nasyconych, wysokiej kaloryczności. Boczniak...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1503292902062{padding-top: 50px !important;}"][vc_column][icon_list_item icon="fa-file-text" icon_type="transparent" icon_size="24" icon_color="#9e4b8e" title="barszcz czerwony" title_size="20"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="50" padding_bottom="50" el_class="portfolio-opis" el_id="portfolio-opis"][vc_column][vc_column_text]Dlaczego burak ma tak intensywny kolor? To dzięki betacyjaninom. Te antyutleniacze nie tylko barwią to warzywo, ale...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1503292902062{padding-top: 50px !important;}"][vc_column][icon_list_item icon="fa-file-text" icon_type="transparent" icon_size="24" icon_color="#9e4b8e" title="krupnik" title_size="20"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="50" padding_bottom="50" el_class="portfolio-opis" el_id="portfolio-opis"][vc_column][vc_column_text]Jęczmień jest zbożem wytwarzającym substancje śluzowe. Ochrania układ pokarmowy, a drobniejsza wersja kaszy jęczmiennej może być podawana osobom...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1503292902062{padding-top: 50px !important;}"][vc_column][icon_list_item icon="fa-file-text" icon_type="transparent" icon_size="24" icon_color="#9e4b8e" title="soczewicowa" title_size="20"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" padding_top="50" padding_bottom="50" el_class="portfolio-opis" el_id="portfolio-opis"][vc_column][vc_column_text]Soczewica to jedno z głównych źródeł białka na diecie roślinnej. Przybiera różne formy: soczewicy czerwonej, zielonej, żółtej, a...

X