jarzynowa

About This Project

jarzynowa

Zupę jarzynową można przygotowywać z różnych warzyw sezonowych. Im większa różnorodność kolorów tym większa różnorodność witamin w naszej zupie. Jeśli dodamy nieco tłuszczu, czy to w postaci mleka sojowego lub łyżki oleju pod koniec gotowania, zwiększy się ilość przyswojonych przez organizm witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A, D, E, K).

składniki

woda
przecier pomidorowy
koncentrat buraczany
ziemniaki
buraki

wartości odżywcze (100g)

energia 168 kJ / 65 kcal
tłuszcze 0,8 g / 0,3 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 36,4 g / 14 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 7,4 g / 2,8 g
białka 8 g /3 g
sól 0,5-0,9 g*
CENA

3,00 ZŁ | 5,00 ZŁ

JEDNOSTKA

ml

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
zupy
tagi
warzywa, zupa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X