curry z cieciorki

About This Project

knedle ze śliwkami z sosem z nerkowców

Ciecierzyca – inaczej groch włoski, w swoim składzie zawiera żelazo, cynk, magnez, wapń, fosfor, potas i wit z grupy B. Jest polecana w szczególności kobietom w okresie menopauzy jako źródło fitoestrogenów.

składniki

przecier pomidorowy, cukinia, cieciorka, cebula, marchew, papryka, kukurydza, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, mąka pszenna
przyprawy czosnek, kminek mielony, curry, przyprawa shoarma, sól
alergeny pszenica

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 92 kcal
tłuszcze 3,4 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 12,6 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 2,8 g
białka 3,4 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

9,50 ZŁ | 13,50 ZŁ

JEDNOSTKA

gram

ILOŚĆ

400 | 700

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0201

Category
dania obiadowe
tagi
cieciorka, curry, pszenica, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X