bigos wegański

About This Project

knedle ze śliwkami z sosem z nerkowców

Zastąpmy tłuszcze nasycone warzywami i tłuszczami roślinnymi. Bigos będzie nie tylko mniej kaloryczny, ale również nie będzie zalegał nam na żołądku.

składniki

kapusta biała i kiszona, pieczarki, cebula, papryka, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy
przyprawy mielony kminek, czosnek, mielony czarny pieprz lub przyprawa do gyrosa, przyprawa staropolska, sól

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 62 kcal
tłuszcze 3,8 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 6,4 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 2,4 g
białka 1,9 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

9,50 ZŁ | 13,50 ZŁ

JEDNOSTKA

gram

ILOŚĆ

400 | 700

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
bigos, kapusta, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X