kotlet z kaszy jaglanej

About This Project

kotlety z kaszy jaglanej, tofu i orzechów włoskich, dip czosnkowy, pieczone ziemniaki, fasolka szparagowa, surówka

Zapomniana przez jakiś czas kasza jaglana to kopalnia witamin z grupy B, manganu, kwasu foliowego, miedzi, cynku. Możemy podawać ją w formie wytrawnej, jak i słodkiej, na sypko, jako mus, może być również dodatkiem do koktajlu. Tofu w potrawie to białko pełnowartościowe, co czyni kotlety bardziej treściwymi.

składniki

kasza jaglana, por, tofu naturalne [woda, ziarno soi, substancje wiążące sól Nigarii], olej rzepakowy, siemie lniane, bułaka tarta (mąka pszenna 78%), woda, drożdże, sól, woda, sezam, olej rzepakowy
przyprawy przyprawa warzywna, mielony kminek, czosnek, pieprz ziołowy, mielona kolendra, przyprawa małgorzatka, sól
alergeny pszenica, soja

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 252 kcal
tłuszcze 14,9 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 25,6 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 2 g
białka 5,5 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

9,50 ZŁ | 13,50 ZŁ

JEDNOSTKA

gram

ILOŚĆ

400 | 700

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
jaglana, kasza, kotlet, por, tofu
brak komentarzy

Napisz komentarz
X