bakłażan opiekany

About This Project

bakłażan opiekany

Pamiętajmy by nie obierać bakłażana z jego fioletowej skórki. To właśnie tam znajdują się antocyjany. Wyodrębniono również nasuninę, która działa antynowotworowo.

składniki

składniki cukinia, ryż naturalny, papryka, marchew, cebula, olej, kapusta czerwona, jabłko, prażone pestki słonecznika, sos cebulowy (cebula, olej, mąka pszenna, mleko sojowe)
przyprawy sól, czosnek, tymianek, pieprz ziołowy
alergeny pszenica, soja

wartości odżywcze (ilość w 100g)

energia 66,7 kcal
tłuszcze 0,6 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 13,1 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 0,6 g
białka 2,5 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

10 ZŁ | 14 ZŁ

JEDNOSTKA

gram

ILOŚĆ

400 | 700

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
bakłażan, majonez sojowy, tofu, twarożek, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X