grochówka

About This Project

grochówka

Groch jest źródłem minerałów – w szczególności manganu, fosforu, magnezu oraz zawiera wysoką ilość białka, kwasu foliowego, wit B1 i błonnika. Jeśli w posiłkach z grochem zrezygnujemy z tłustych dodatków, możemy cieszyć się jedną z najbardziej wartościowych, tanich i prozdrowotnych potraw z kuchni polskiej.

składniki

woda, ziemniaki, groch, cebula, marchew, seler, pietruszka, por, olej rzepakowy
przyprawy liście laurowe, przyprawa warzywna, majeranek, mielony kminek, czosnek, mielony czarny pieprz, sól
alergeny seler

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 133 kcal
tłuszcze 6,2 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 17,7 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 4,1 g
białka 5,2 g
sól 0,5-0,9 g*
CENA

3,00 ZŁ | 5,00 ZŁ

JEDNOSTKA

ml

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
zupy
tagi
groch, warzywa, zupa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X