naleśniki ze szpinakiem

About This Project

naleśniki ze szpinakiem, parówką sojową i sosem pomidorowo-paprykowym

W szpinaku znajdziemy kwas foliowy, wit C, mangan, wit A, K, B6, potas, wapń i wiele innych. Pomimo tylu cech na jego korzyść, należy pamiętać, że posiada również szczawiany dlatego powinny go unikać osoby z kamicą.

składniki

naleśniki woda, mąka pszenna, maka razowa, olej rzepakowy, sól
parówki sojowe woda, białko sojowe (11%), olej rzepakowy, białko pszenne, skrobia, aromaty (soja), ekstrakty przypraw, sól, substancja zagęszczająca: karagen, błonnik cytrusowy
sos pomidorowo-paprykowy pomidory (91 g pomidorów zużyto na 100 g produktu), woda, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, czosnek, olej rzepakowy, zioła (0,1%), pieprz czarny, natka pietruszki
farsz szpinakowy szpinak, cebula, olej rzepakowy, gałka muszkatołowa, czosnek, mielony kminek, sól, drożdże Tebi
alergeny pszenica, soja

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 148 kcal
tłuszcze 4 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 22,2 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 2,8 g
białka 6,9 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

3,00 ZŁ | 5,00 ZŁ

JEDNOSTKA

ml

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
naleśniki, pszenica, soja, szpinak, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X