selerowa z pęczakiem

About This Project

selerowa z pęczakiem

Pęczak jest jedną z najmniej przetworzonych form jęczmienia. W swoim składzie zawiera wit E i kwas foliowy. Ze względu na wysoki indeks glikemiczny osoby z wysokim stężeniem glukozy we krwi powinny z niego zrezygnować, a szczególnie z jego rozdrobnionej postaci.
Seler pomimo niskiej kaloryczności jest źródłem minerałów. Zawiera m.in. wysoką zawartość fosforu.

składniki

woda, seler, marchewka, pęczak, pietruszka
przyprawy przyprawa warzywna, pieprz czarny, mielony kminek, czosnek, sól do smaku natki pietruszki mąki pszennej majonez sojowy
alergeny seler, soja

wartości odżywcze (100g)

energia w porcji / w 100 g 85 kcal / 67 kcal
tłuszcze 2 g / 1,6 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 17,1 g / 13,7 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 4,3 g / 3,4 g
białka 4,3 g / 3,4 g
sól 0,5-0,9 g*
CENA

3,00 ZŁ | 5,00 ZŁ

JEDNOSTKA

ml

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
zupy
tagi
pęczak, seler, warzywa, zupa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X