placki z farszem pieczarkowym

About This Project

placki ziemniaczane przekładane farszem szpinakowym i pieczarkowym, surówka

Placki ziemniaczane to jeden z klasyków kuchni polskiej. Zamiast serwować je w podstawowej wersji, można pokusić się na różne wytrawne dodatki, które urozmaicą to danie.

składniki

placki ziemniaczane ziemniaki, cebula, płatki owsiane, olej rzepakowy
przyprawy do placków ziemniaczanych mielony czarny pieprz, sól
farsz pieczarkowy pieczarki, mąka pszenna, sos sojowy [woda, sól, soja 15%, cukier, mąka pszenna (gluten), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy], mleko ryżowe w proszku
przyprawy do farszu pieczarkowego czarny pieprz, mielony kminek
alergeny pszenica, soja

wartości odżywcze (w ilości 100g)

energia 107 kcal
tłuszcze 6,2 g
--- w tym kwasy nasycone 0 g
węglowodany 10,6 g
--- w tym cukry 0 g
błonnik 1,4 g
białka 2,8 g
sól 0,5-1,5 g*
CENA

3,00 ZŁ | 5,00 ZŁ

JEDNOSTKA

ml

ILOŚĆ

300 | 500

PRODUCENT

VEGETOTU kuchnia roślinna

KOD PRODUKTU VTT

0301

Category
dania obiadowe
tagi
dania obiadowe, pieczarki, placki, pszenica, soja, warzywa
brak komentarzy

Napisz komentarz
X